Bij reservering via onze site

Over ons

En hoe het tot een luxe privé wellness met exclusieve overnachtingen kwam

Foto concert

Bij deze willen we ons even aan je voorstellen. Mario & Esther, beide vijftigers en in 1992 zowel ons grote gezin gesticht, alsook de zaak begonnen. Sindsdien runnen we onze winkel in wellness artikelen, die in de jaren meegegroeid is in diverse crise, maar altijd stand heeft gehouden. Zwembaden, sauna’s, infraroodcabines, spa’s/jacuzzi’s en zelfs ook zwemspa’s zijn ons niet vreemd.

Met het oog op de toekomst, waren er twee dingen die ons al een tijdje bezig hielden. Wat gaan we doen als we nog wat ouder worden en hoe kunnen we onze geliefde winkel stapsgewijs overdragen aan de volgende generatie?

Na een toevallig bezoek aan het penthouse aan de Roda JC Ring, wisten we allebei dat dit was waar we naar op zoek waren. Een prachtige ruimte, die zelfs ongemeubileerd al zoveel charme uitstraalde, dat het ons niet losliet. Na maanden van onzekerheid en toch al regelmatig met de geleende sleutel een bezoek aan het penthouse brengen om ideeën uit te werken, kregen we eindelijk groen licht.

We konden definitief beginnen met de uitwerking van ons plan en zijn nu heel blij met hoe het geworden is en hoe de mensen er tot nu toe op reageren.

Doen wat je belooft, zorgen dat alles hygiënisch is voor de volgende bezoekers, altijd iets lekkers in huis hebben en iedereen met open blik tegemoet treden. Dat is wat we graag doen en waarmee we het al die jaren in stand hebben weten te houden. Niet zonder raad en daad van onze lieve (schoon)kinderen, die onze kennis van de hedendaagse technieken al lang ontgroeid zijn.

Graag tot ziens bij Wellness Dome!

Vraag & Antwoord

Waarom een privé wellness?

Wij ervaren zelf regelmatig het ongemak van het niet kunnen gebruiken van de openbare wellness, om het simpele feit dat wij het helemaal niet aangenaam, hygiënisch of ontspannend vinden om deze ruimtes met andere mensen te delen. Vaak genoeg betaal je mee voor de wellness, maar heb je er dus geen genot van.

Hoe kwam het idee van overnachten tot stand?

Vanaf de eerste klanten die ons bezochten, kregen wij de vraag of er niet overnacht kon worden, na een avondje wellness. Zit je net lekker in de badjas en moet je weer aankleden en naar buiten. Gelukkig kregen we toestemming van de Gemeente Kerkrade, waarna de volgende stap snel gezet was.

Waarom in Kerkrade?

Na onze eerste jaren in Heerlen gevestigd te zijn geweest met de nodige verbouwingsperikelen in een gebied waar nu grotendeels stilte heerst als het om gevestigde winkels gaat, hadden wij de mogelijkheid om ons in 2013 in Kerkrade te vestigen. Tussen dorp en stad in, is Kerkrade een fijne plaats om te werken en om in te verblijven buiten werktijd. Het heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt in positieve zin en zichzelf goed op de kaart gezet in de regio. De mensen zijn, net als de gemeente in deze plaats, vriendelijk en heel toegankelijk en dat is fijn. En om eerlijk te zijn, hoe fijn is het om onderdeel te zijn van dit moderne uitgaansgebied en het Parkstad Limburg Stadion? Bovendien heeft het een heel centrale ligging en zijn we goed bereikbaar vanuit alle windrichtingen.

Waarom is er bewust gekozen voor maximaal 2 sessies per dag?

Ten eerste, omdat we onze zaak aan de Strijthagenweg nog voeren en deze op een rustige manier willen overdragen aan de volgende generatie. Ten tweede, maar zeker zo belangrijk, als je een ruimte van 285 m², met 2 spa’s, 2 sauna’s, 1 infraroodcabine, incl. alle gebruikvoorwerpen, weer op-en-top wilt hebben voor de volgende bezoekers, red je dat niet binnen een handomdraai. Massa mag dan wel kassa zijn, maar we weten dat er veel mensen zijn die graag iets meer betalen voor deze uitgebreide service. En die prijs is dan ook zeker nodig, we willen geen half werk afleveren.

Wat zijn jullie openingstijden?

Onze openingstijden zijn in principe 24/7 vanwege de overnachtingen, bereikbaar zijn wij van 09:00 tot 23:00. Soms is het niet altijd mogelijk om gelijk op te nemen of te reageren. In dat geval kun je het beste een mail of whatsapp sturen. Wij nemen dan snel contact met je op voor je aanvullende vragen of een reservering aan te nemen.
Verder zijn wij altijd flexibel in het plannen van afwijkende tijden, voor zover mogelijk en redelijk.

Hoe is de prijsstelling tot stand gekomen?

Wij kiezen ervoor om all-in service te leveren en daar niet aan te hoeven sleutelen. Dus geen eigen badjassen en handdoeken, laat die zware tas met attributen maar thuis. Van verzorgingsartikelen, tot föhn, medicijnen, een compleet EHBO koffer, goed gevulde koelkast, zoutjes, zoet, enz. hebben wij in huis. Alleen je eigen vaste verzorgingsartikelen of set verse kleren hoef je mee te nemen. Maar vergeet niet de investerings-, energie- en onderhoudskosten die zulk een ruimte op deze locatie met zich meebrengt. Het feit dat we zowel binnen als buiten hele mooie spa’s en sauna’s aanbieden, welke beiden gedurende het overeengekomen aantal uren, op de juiste temperatuur gehouden worden, mag niet vergeten worden. Het dakterras waar je in de open lucht lekker kunt uitdampen, is een ware verrijking voor de ervaren saunagangers. Bovendien willen we het voor iedereen toegankelijk houden, maar vooral in goede staat. 

Wat moeten we beslist weten over Wellness Dome?

Wellness Dome was voor ons al een beleving zonder de huidige inrichting. We zien tot nu toe niet anders dan mensen die bij aankomst al heel blij worden van de entourage en sfeer en gaan ook zo de deur weer uit. Ze zijn het er allemaal over eens dat je het gewoon gezien en genoten moet hebben, mooier dan op de foto’s.
Onze reviews krijgen wij dan ook enkel van tevreden klanten en het zijn dan ook echte Google reviews. Google houdt zich niet bezig met het opruimen van slechte reviews, maar enkele nieuwe waarderingssystemen weten wel hun gefilterde reviews bij Google binnen te loodsen, waardoor het al gauw alleen maar goud is wat blinkt. 

 

Beleef Wellness Dome en voel je welkom bij ons!

×